Jäkkärit

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Katkarapuleivät

Nämä herkullisen valkosipuliset katkarapuleivät toimivat kesäiltana raikkaan valkoviinin kanssa loistavasti.
Tämä on kuulunut ehdottomiin kesän ruokasuosikkeihin jo muutaman vuoden ajan. Tekeminen on vaivatonta ja nopeaa.
                                















Katkarapuleivät kahdelle
2 tuhtia viipaletta rouheaa maalaisleipää
isoja katkarapuja (1 pussi)
vihreää salaattia
tuoretta korianteria (iso nippu)
1 makea paprika
kevätsipulia
valkosipulia (runsaasti)
mustapippuria
suolaa
2 limeä
tabascoa
crème fraichea

Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja paista ne nopsasti katkarapujen kanssa kuumassa öljyssä.
Lisää pippuri, suola, tabascoa maun mukaan ja purista lopuksi limen mehu joukkoon. Paahda leivät öljyssä pannulla tai paahtimessa.
Kasaa lautaselle salaattipeti ja pilko kevätsipuli sekaan. Laita leivän päälle kuuma katkarapuhöystö ja silppua korianteri ja viipaloi paprika päälle. Lisää lusikallinen crème fraichea annoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti