Jäkkärit

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Gyros pita (kanalla)

Viime kesänä yksi suosikkiruoistamme oli Gyros pita kanasta. Yksinkertaisen reseptin salaisuus ovat itse leivotut ja pannulla tai grillissä paistetut pitaleivät, joista meillä vastaa Kermaperseiden miespuolinen jäsen. Ylijääneet pitaleivät voi yöpalaksi dippailla tsatsikiin.

 














Gyros kana
3 broilerin fileetä
chilijauhetta
mustapippuria
suolaa
oreganoa
valkosipulia
ölyä

Leikkaa broileri paloiksi. Sekoita mausteet ja öljy kulhossa. Kierittele broilerin palat mausteseoksessa ja jätä marinoitumaan hetkeksi. Laita broilerin palat vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja grillaa ne.

Tsatsiki
4 dl turkkilaista jogurttia
1 kurkku
3 valkosipulin kynttä
1 rkl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria
 
Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne jogurtin joukkoon. Lisää kurkkuraaste, viinietikka, suola ja mustapippuri. Anna maustua kylmässä vähän aikaa.

Pitaleipä
7 dl vehnäjauhoja
2-3 dl haaleaa vettä
2 tl suolaa
1/2 pussia kuivahiivaa

Sekoita jauhot, hiiva ja suola. Lisää vesi ja sekoita. Jätä taikina kohoamaan noin tunniksi.
Kauli taikinasta ohuita leipiä ja paista ne pannulla öljyssä.
Tarjoiluun:
Maustekurkkuja ja sipulirenkaita.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti