Jäkkärit

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Gulassi

Koska haluamme monesti tehdä sellaista ruokaa, jota emme ole aikaisemmin kokeilleet, päätimme aloittaa ruokablogimme unkarilaisella gulassilla. Kana valittiin gulassin raaka-aineeksi sen takia, että emme syö punaista lihaa. Lisäksi gulassin muut raaka-aineet, kuten paprika, chili, suolakurkku ja smetana kuuluvat suosikkeihimme. Mausteena käytetty pimenton picante on tuliainen ison tavaratalon ruokaosastolta Madridista.
Oheinen resepti on mukaelma netistä löytämistämme resepteistä.




















Unkarilainen broilerigulassi
3 broilerin fileetä
4 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 paprika
5 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattipyreetä
2 kanaliemikuutiota
5 dl vettä
3 tl jauhettua chilipaprikaa (pimenton picante)
suolaa
mustapippuria
½ dl vehnäjauhoja
2 rkl valkoviinietikkaa
2 venäläistä suolakurkkua












Ruskista kuutioitu broilerinliha oliiviöljyn ja voin seoksessa. Lisää pimento, suola ja pippuri joukkoon ja paista hetki. Lisää vehnäjauhot ja vesi, kanaliemikuutiot ja tomaattipyree (me käytimme Lidlin tomaattipyreetä, joka on pakattu 140 gramman purkkiin). Lisää sitten joukkoon peruna-, porkkana- ja sipulilohkot ja viipaloitu valkosipuli.
Anna kiehua noin 30 minuuttia ja lisää sitten lopuksi etikka ja suolakurkkukuutiot. Anna kiehua vielä muutama minuutti.
Tarjoa gulassi smetanan ja hyvän leivän kanssa.
Ruokajuomana maistuu punaviini. Me joimme Castillo de Molina, Cabernet Sauvignon 2009, Rapel Valleyta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti