Pääsiäisenä testasimme lahjaksi saatua metallista Ikean
uunivuokaa, jossa on erillinen paistoritilä. Valmistimme siinä kirjolohta ja
tulos oli mainio. Ritilän ansiosta turhat rasvat valuivat lohesta vuoan
pohjalle ja tuloksena oli maukas kala. Lisäkkeeksi sopivat kevään ensimmäiset
uudet perunat, tällä kertaa Espanjasta.
Samassa vuoassa on tehty myös broilerinkoipia ja
lohkoperunoita. Tulos oli mainio, kun broilerinkoivista valuva rasva maustoi
perunat.
Sitruuna-korianterikastike
1 prk kermaviiliä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
valkopippuria
tuoretta korianteria (maun mukaan)

Sekoita ainekset keskenään ja koristele kevätsipulilla.
1 ruodoton lohifilee
Santa maria Citrus-maustetta
Laita lohen pintaan runsaasti Citrus-maustetta ja paista lohi uunissa grillivastuksella noin 40 minuuttia 225 asteessa.
Tarjoile raikkaan salaatin ja uusien perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti