Jäkkärit

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Pääsiäislohi uusilla perunoilla ja sitruuna-korianterikastikkeella


Pääsiäisenä testasimme lahjaksi saatua metallista Ikean uunivuokaa, jossa on erillinen paistoritilä. Valmistimme siinä kirjolohta ja tulos oli mainio. Ritilän ansiosta turhat rasvat valuivat lohesta vuoan pohjalle ja tuloksena oli maukas kala. Lisäkkeeksi sopivat kevään ensimmäiset uudet perunat, tällä kertaa Espanjasta.
Samassa vuoassa on tehty myös broilerinkoipia ja lohkoperunoita. Tulos oli mainio, kun broilerinkoivista valuva rasva maustoi perunat.

Sitruuna-korianterikastike
1 prk kermaviiliä
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
valkopippuria
tuoretta korianteria (maun mukaan)




Sekoita ainekset keskenään ja koristele kevätsipulilla.

Pääsiäislohi
1 ruodoton lohifilee
Santa maria Citrus-maustetta

 














Laita lohen pintaan runsaasti Citrus-maustetta ja paista lohi uunissa grillivastuksella noin 40 minuuttia 225 asteessa.
Tarjoile raikkaan salaatin ja uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti