Kanaa kreikkalaisittain
1 pkt kanan sisäfileitä
1 limen mehu
suolaa
pippuria
1 rkl kuivattua rosmariinia
Purista limen mehu
kanapalojen päälle ja lisää mausteet. Anna marinoitua noin 30 minuuttia ja
sekoittele välillä, jota marinadi leviää tasaisesti.
Paista kanat öljyssä
pannulla.
Mausteriisi
pitkäjyväistä riisiä
3 valkosipulin kynttä
viipaloituna
kuivattua oreganoa
2 rkl pinjansiemeniä
suolaa
oliiviöljyä
Keitä riisi ohjeen mukaan. Laita
pannulle oliiviöljyä ja kuumenna se. Lisää valkosipuli ja oregano. Sekoittele
hetken aikaa. Lisää riisi ja paista sitä noin viisi minuuttia. Lisää veitsellä
murskatut pinjansiemenet.
Kreikkalainen fetasalaatti
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
puolikas punasipuli
puolikas makeasta punaisesta
paprikasta
½ pakettia Pirkka fetajuustoa
Kreikkalaisia
kalamata-oliiveja
Pilko ainekset ja laita
kulhoon. Laitan päällimmäiseksi oliivit ja fetajuusto. Tarjoa ohessa
oliiviöljyä ja viinietikkaa.
Marinoituja papuja
1 prk kidneypapuja
1 tlk Pirkka papusekoitusta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
2 kevätsipulin vartta
suolaa
mustapippuria
Huuhtele ja valuta pavut.
Sekoita joukkoon öljy ja viinietikka. Purista joukkoon valkosipulin kynnet ja
lisää mukaan viipaloitu kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti