Jäkkärit

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kanaa kreikkalaisittain

















Kanaa kreikkalaisittain
1 pkt kanan sisäfileitä
1 limen mehu
suolaa
pippuria
1 rkl kuivattua rosmariinia

 









Purista limen mehu kanapalojen päälle ja lisää mausteet. Anna marinoitua noin 30 minuuttia ja sekoittele välillä, jota marinadi leviää tasaisesti.
Paista kanat öljyssä pannulla.

Mausteriisi
pitkäjyväistä riisiä
3 valkosipulin kynttä viipaloituna
kuivattua oreganoa
2 rkl pinjansiemeniä
suolaa
oliiviöljyä











Keitä riisi ohjeen mukaan. Laita pannulle oliiviöljyä ja kuumenna se. Lisää valkosipuli ja oregano. Sekoittele hetken aikaa. Lisää riisi ja paista sitä noin viisi minuuttia. Lisää veitsellä murskatut pinjansiemenet.

Kreikkalainen fetasalaatti
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
puolikas punasipuli
puolikas makeasta punaisesta paprikasta
½ pakettia Pirkka fetajuustoa
Kreikkalaisia kalamata-oliiveja

 









Pilko ainekset ja laita kulhoon. Laitan päällimmäiseksi oliivit ja fetajuusto. Tarjoa ohessa oliiviöljyä ja viinietikkaa.

Marinoituja papuja
1 prk kidneypapuja
1 tlk Pirkka papusekoitusta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
2 kevätsipulin vartta
suolaa 
mustapippuria











Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita joukkoon öljy ja viinietikka. Purista joukkoon valkosipulin kynnet ja lisää mukaan viipaloitu kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti