tuoretta tonnikalaa (paksu häntäpala)
sitruuna
seesamin siemeniä
soijaa
mustapippuria myllystä
Marinoi tonnikalaa sitruunan mehulla ja soijalla
huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Rouhi runsaasti mustapippuria lautaselle ja kierittele
tonnikala huolella siinä ja sen jälkeen seesaminsiemenissä. Paista filee
kovalla lämmöllä tilkassa öljyä joka puolelta (noin 1 ½ min per puoli).
5 tomaattia
nippu kevätsipulia (mikä vaan sipuli käy)
2-3 tuoretta punaista chiliä (mietoa)
suola
sokeri
1-2 limeä
ruukku tuoretta korianteria
Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja silppua kevätsipuli
ja chili. Purista joukkoon limen mehu ja lisää suola ja sokeri (sokerin on
tarkoitus taittaa chilin ja limen makua pehmeämmäksi, joten lisää sitä maun
mukaan).
Jätä maustumaan noin 20 minuutiksi jääkaappiin ja lisää
lopuksi silputtu tuore korianteri.
Lohkoperunat yrteillä
perunoita
öljyä
basilikaa / oreganoa / rosmariinia
grillimaustetta
Leikkaa perunat lohkoiksi. Lisää silputut yrtit ja mausteet
öljyn kanssa ja hiero perunat kauttaaltaan mausteseoksella. Paista noin 40
minuuttia uunissa 200 asteessa.
Tarjoillaan ketsupin ja crème fraichen kanssa. Ruokajuomaksi
sopii kuvan valkoviini tai vaikka Sol-olut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti