Jäkkärit

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Sesam-tonnikalaa tuoresalsalla

Sesam-tonnikala
tuoretta tonnikalaa (paksu häntäpala)
sitruuna
seesamin siemeniä
soijaa
mustapippuria myllystä

Marinoi tonnikalaa sitruunan mehulla ja soijalla huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
Rouhi runsaasti mustapippuria lautaselle ja kierittele tonnikala huolella siinä ja sen jälkeen seesaminsiemenissä. Paista filee kovalla lämmöllä tilkassa öljyä joka puolelta (noin 1 ½ min per puoli).


 














Tuore salsa
5 tomaattia
nippu kevätsipulia (mikä vaan sipuli käy)
2-3 tuoretta punaista chiliä (mietoa)
suola
sokeri
1-2 limeä
ruukku tuoretta korianteria

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja silppua kevätsipuli ja chili. Purista joukkoon limen mehu ja lisää suola ja sokeri (sokerin on tarkoitus taittaa chilin ja limen makua pehmeämmäksi, joten lisää sitä maun mukaan).
Jätä maustumaan noin 20 minuutiksi jääkaappiin ja lisää lopuksi silputtu tuore korianteri.

Lohkoperunat yrteillä
perunoita
öljyä
basilikaa / oreganoa / rosmariinia
grillimaustetta

Leikkaa perunat lohkoiksi. Lisää silputut yrtit ja mausteet öljyn kanssa ja hiero perunat kauttaaltaan mausteseoksella. Paista noin 40 minuuttia uunissa 200 asteessa.

Tarjoillaan ketsupin ja crème fraichen kanssa. Ruokajuomaksi sopii kuvan valkoviini tai vaikka Sol-olut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti